Lite tjockare överallt

Det verkar som att många av mina blogg-inlägg börjar med " Det var ett tag sen . ."
Och det verkar som att det är likadant nu. .

Men iaf så kan man väl säga att det har hänt lite saker sen dess. .
En är väl att jag ska bli mamma i januari =)
Allt går fin fint och jag mår prima!
Börjar att synas nu vilket är mkt mysigt =)

Är i v. 20+6 idag. .
Tänkte lägga in lite info för de som är intresserade av vad som sker där inne vid denna tidpunkt.

Vecka 21

Barnet:

Huvudet blir allt större

Barnet växer och du känner dagligen fosterrörelser som blir allt starkare.
Från huvud till stjärt är längden cirka 20 cm. Vikten runt 420 gr. Tarmarna har utvecklats så att näring kan tas upp från det fostervatten barnet sväljer. Fortfarande kommer förstås den stora merparten av all näring från mamman via moderkakan, men en del passerar nu tarmsystemet fram till tjocktarmen. Den första avföringen börjar på så vis bildas i barnets tarm. Barnets lever och mjälte producerar blodceller och nu bidrar också benmärgen med tillverkningen.
Barnet har både ögonbryn och ögonfransar. Huvudhåret börjar växa ut.


Mamman:

Lite tjockare överallt

Livmodern tar allt mer utrymme i anspråk och pressar undan den blivande mammans inre organ. Kanske får du av och till halsbränna och sura uppstötningar. Mjölkkörtlarna i brösten har mognat de senaste veckorna och blodådrorna blir tydligare. En del kvinnor upptäcker att det redan under graviditeten kan komma lite mjölk från brösten. Det är den första, mycket innehållsrika och feta mjölken som kallas för råmjölk eller kolostrum. Den är ur näringssynpunkt viktig för barnet när det ammas de första gångerna, innan den riktiga mjölkproduktionen tagit fart. Det är helt normalt att brösten kan läcka lite mjölk redan nu. Det har ingen betydelse för hur din amning och mjölkbildning senare kommer att fungera. Själva bröstvårtorna påverkas av graviditetens hormoner och blir något större och mörkare. Körtlarna på vårtgården blir också mer markanta där de sticker upp lite ovanför ytan.


Denna information kommer från www.libero.se

Hoppas att jag kommer ihåg och har lust att uppdatera lite oftare . .om inte annat så får ni lite uppdatering om hur det går med lillskrutten där inne =)

Ha en bra dag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0