bebismagen

Här kommer en snabb bild på bebismagen. .
Tagen igår i V.29 ( 28+1 )

inte den bästa bilden kanske . .men men, det är en bild iaf! =)Någon som vill hjälpa till?

Då var det dags igen. . . tisdag betyder tvättning.
Det är lite jobbigare att tvätta nu dock. . något är ivägen! =P

Tänkte städa lite också, damma och dammsuga. Vattna lite växter och även plantera lite på balkongen . .Vi får se vad jag orkar. Men det ska nog gå!

Nu är vi inne i vecka 28 (27+3)

Detta är vad som händer där inne: 

Vecka 28

Barnet:

Cirka 35 cm lång, vikten mer än 1 kg.

Barnet växer och ställer allt högre krav på mammas kropp. Kontakten blir intensivare och känns närmare. Puffar du lätt på magen kan du ibland få en puff tillbaka. Det kan också sparka till som en reaktion på höga ljud, även om fostervattnet dämpar något. Barnet ökar i vikt med ungefär 27 gr/dag och det har börjat drömma. Man vet att det har utvecklat sin förmåga att minnas. Lungorna mognar för varje dag och andningsövningarna blir mer frekventa. Från graviditetens sjunde månad är barnets tillväxt framför allt beroende av dess förmåga att producera insulin. Insulinets uppgift är att göra det möjligt för kroppens celler att ta upp socker som cirkulerar i blodet efter en måltid. Cellerna utnyttjar sockret som energi, antingen förbränns det eller lagras.
Inget fett behöver då brytas ner och på så vis hjälper alltså insulinet barnet att lägga på hullet under de sista graviditetsmånaderna.

Mamman:

Mindre plats för lungorna

Många kvinnor upplever att de nu blir mer känsliga och får humörsvängningar som de inte känner igen. Det är helt normalt. Situationen du befinner dig i är både känslomässigt överväldigande och
fysiskt belastande Ha överseende, sköt om dig på bästa sätt och berätta för din partner om dina tankar och känslor. Det är en spännande tid för er båda och det är viktigt att ni gör varandra delaktiga i det som sker. Kanske känns det verkligare nu för dig som snart skall bli pappa? Det är påtagligt att det är ett litet barn som rör sig där inne och du kan säkert känna hur barnet rör sig när du håller handen mot din kvinnas mage.

Jag:

Känner att det är svårt att andas ibald, det är liksom tyngre och man blir mer anfådd.
Bebis rör på sig väldigt mkt, speciellt när mamma precis vaknat och när jag tar det lugnt.
Några humörsvängningar vet jag inte om jag har eller har haft. Men jag känner att tålamodet inte är detsamma. Stackars kunderna på jobbet! =P hehe.

Nu ska jag väl sätta igång att göra lite nytta här innan det är dags att gå ner till tvättstugan igen.

Ha det bra! Och måste säga att det är lite tråkigt att skriva utan kommentarer. Nog för att jag vet att jag själv är dålig på att kommentera. . Men de finns de som har klagat att de inte har fått kommentarer på deras egna blogg, men jag ser inte att de kommenterar så mkt själva. . Aja, alla är vi väl slarviga =)


Inte långt kvar nu. .

Strålande vackert väder idag! :)

Idag kanske vi ska få träffa en bebis som är en vecka gammal ungefär :)
Vi får se om bebisen är på humör bara.

Själv är det nu bara 13 veckor kvar, det är sjukt vad tiden går fort!
Sen finns det en till person i den här familjen. Spännande att se om det är en pojke eller flicka :)
Själv tror jag på en pojke och det gör i princip alla andra också. 

Vecka 27

Barnet:

Cirka 33 cm lång. Vikt runt 1 kg.

Dess ansikte har blivit lite rundare. Foten mäter 4 cm, lårbenet 5 cm och huvudets diameter är nu 7 cm. Skulle barnet födas i vecka 27 har det mer än 90% chans att överleva, det har allt som behövs för ett liv utanför livmodern. När du nu går in i den sista tredjedelen av din graviditet
återstår mognad och tillväxt. Barnet är fortfarande mycket magert då det inte har lagt på sig något underhudsfett ännu. Huden är röd, tunn och täckt med fosterfett. Ögonen och ögonlocken
är fullt utvecklade. Barnets hörsel har förfinats och det uppfattar mer nyanserat
röster, musik och plötsligt höga ljud.

Mamman:

Din sista trimester

Vid den här tiden i graviditeten känner många kvinnor av alla möjliga slags besvär. Ryggproblem är vanligt förekommande. Den allt tyngre magen gör att det blir svårare att hålla ryggen upprest.
För att balansera sticker du antagligen ut hakan och svänger mer i korsryggen.
Det gör att du lätt blir trött, både i nacke och i korsrygg. Tänk på din hållning när
du står upp. Vila genom att ligga ner en stund varje dag och lägg gärna en kudde i svanken när du sitter. Har du ont i ryggen bör du vara försiktig med att lyfta, speciellt tyngre saker. Måste du ändå, så tänkt på att försiktigt böja dina knän och lyfta nära kroppen. Ömma ryggmuskler brukar må bra av lite försiktig massage. Kanske du kan be din partner?Det där med ryggmassage och att be sin partner göra det låter fantastiskt ;)
Annars funkar kli på ryggen minst lika fint!
Men börjar känna av ryggen nu faktiskt. . Sen tycker jag att jag börjar bli trött igen. 
Fast det är värt det när man känner att det rör på sig där inne :)

Förresten så är det konstigt att man ser bebismagar överallt nu .. bara för att man har en själv. Samt att man kollar mkt på småbarn med andra ögon . .Som igår när vi var på hockey på hovet och det sprang runt massa små barn på läktaren! jag bara väntade att det skulle hända något. . Man är mer uppmärksam nu. 

 

RSS 2.0