Någon som vill hjälpa till?

Då var det dags igen. . . tisdag betyder tvättning.
Det är lite jobbigare att tvätta nu dock. . något är ivägen! =P

Tänkte städa lite också, damma och dammsuga. Vattna lite växter och även plantera lite på balkongen . .Vi får se vad jag orkar. Men det ska nog gå!

Nu är vi inne i vecka 28 (27+3)

Detta är vad som händer där inne: 

Vecka 28

Barnet:

Cirka 35 cm lång, vikten mer än 1 kg.

Barnet växer och ställer allt högre krav på mammas kropp. Kontakten blir intensivare och känns närmare. Puffar du lätt på magen kan du ibland få en puff tillbaka. Det kan också sparka till som en reaktion på höga ljud, även om fostervattnet dämpar något. Barnet ökar i vikt med ungefär 27 gr/dag och det har börjat drömma. Man vet att det har utvecklat sin förmåga att minnas. Lungorna mognar för varje dag och andningsövningarna blir mer frekventa. Från graviditetens sjunde månad är barnets tillväxt framför allt beroende av dess förmåga att producera insulin. Insulinets uppgift är att göra det möjligt för kroppens celler att ta upp socker som cirkulerar i blodet efter en måltid. Cellerna utnyttjar sockret som energi, antingen förbränns det eller lagras.
Inget fett behöver då brytas ner och på så vis hjälper alltså insulinet barnet att lägga på hullet under de sista graviditetsmånaderna.

Mamman:

Mindre plats för lungorna

Många kvinnor upplever att de nu blir mer känsliga och får humörsvängningar som de inte känner igen. Det är helt normalt. Situationen du befinner dig i är både känslomässigt överväldigande och
fysiskt belastande Ha överseende, sköt om dig på bästa sätt och berätta för din partner om dina tankar och känslor. Det är en spännande tid för er båda och det är viktigt att ni gör varandra delaktiga i det som sker. Kanske känns det verkligare nu för dig som snart skall bli pappa? Det är påtagligt att det är ett litet barn som rör sig där inne och du kan säkert känna hur barnet rör sig när du håller handen mot din kvinnas mage.

Jag:

Känner att det är svårt att andas ibald, det är liksom tyngre och man blir mer anfådd.
Bebis rör på sig väldigt mkt, speciellt när mamma precis vaknat och när jag tar det lugnt.
Några humörsvängningar vet jag inte om jag har eller har haft. Men jag känner att tålamodet inte är detsamma. Stackars kunderna på jobbet! =P hehe.

Nu ska jag väl sätta igång att göra lite nytta här innan det är dags att gå ner till tvättstugan igen.

Ha det bra! Och måste säga att det är lite tråkigt att skriva utan kommentarer. Nog för att jag vet att jag själv är dålig på att kommentera. . Men de finns de som har klagat att de inte har fått kommentarer på deras egna blogg, men jag ser inte att de kommenterar så mkt själva. . Aja, alla är vi väl slarviga =)


Kommentarer
Postat av: Caroline

Jag vill ha en bild på bebismagen!

2011-10-12 @ 19:21:47
URL: http://frokenflorist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0